Børvenestunnelen åpen

Den 1210 meter lange Børvenestunnelen, som åpnet 4. november, er det første prosjektet i Kvammapakken som er ferdig.

I tillegg til selve tunnelen er det bygget rundt 600 meter ny vei samt rundkjøring i Øystese, melder Statens vegvesen.

Statens vegvesen har stått for arbeidet på vegne av Hordaland fylkeskommune som er byggherre. Prosjektet ble lyst ut på entreprise i februar 2010, og Veidekke entreprenør AS var laveste tilbyder på 109.599 mill. kroner.

Arbeidet er utført som totalentreprise med reguleringsplanen som grunnlag. Det vil se at Veidekke har utført arbeidet med prosjektering og bygging av hele anlegget, også inkludert elektro.

Veidekke har engasjert flere underentreprenører ved byggingen. Bertelsen og Garpestad har stått for sprenging og masseflytting samt ferdigstillelse av uteanlegget. Kjosås maskin har også vært med, og Mesta As har stått for elektroarbeidet.

- Vi har hatt et svært godt samarbeid med entreprenøren, og er godt fornøyd, sier prosjektleder Rolf Harkestad. Også forholdet til de nærmeste naboene, som til dels har måtte tåle store ulemper med støy og støv i anleggsperioden, har vært godt.

- Anleggsarbeidet har gått svært bra, og er ferdigstilt uten ulykker, til rett kostnad, til rett tid og med rett kvalitet. Dette er nivå som også vil bli lagt til grunn når vi nå fortsetter med resten av delprosjektene i Kvammapakken, lover prosjektlederen. Først ute nå er ny bru ved Kvam Kraftlag i Norheimsund, hvor arbeidet vil bli satt i gang ved nyttår.