BNL møter Navarsete

BNL er mandag i møte med kommunalminister Liv Signe Navarsete om den kommende stortingsmeldingen om bolig- og bygningspolitikk.

– Det trengs en mer helhetlig bolig- og bygningspolitikk. En egen stortingsmelding er første skritt i retning av at myndighetene blir mer samkjørte. Det er bra, men ikke nok, sier Audun Lågøyr, direktør for kommunikasjon og næringspolitikk i Byggenæringens Landsforening.

Byggenæringen sysselsetter og skaper verdier over hele landet. Det offentlige kjøper 40% av det byggenæringen produserer og styrer over de siste 60%.

– Stabilitet og forutsigbare rammebetingelser er de viktigste forutsetningene for kapasitetsbygging i næringen. Det må myndighetene levere, sier Lågøyr.

Jørgen Leegard, direktør for rekruttering og kompetanse i BNL understreker at myndighetene må stille kompetansekrav til næringen.

– I dag er det for lett å starte opp bedrift innen bygg og anlegg. Myndighetene må stille høyere krav, sier Leegard.

BNL vil også drøfte utfordringer næringen møter knyttet til en fragmentert offentlig struktur.

 Per Jæger, direktør i Boligprodusentene, innleder om universell utforming og produktivitetsutfordringene. Jon Sandnes direktør i EBA tar opp hvordan næringen oppfatter det offentlige som byggherre.

Arne Skjelle, direktør i Byggevareindustrien forening, tar opp behovet for satsing på energieffektivisering av vanlige hus og utfordringene knyttet til tilpassingen til stadig nye EU-regler.