Jernkontroll med Novapoint Armering

Vianova Systems har lansert  Novapoint Armering, en modul som vil effektivisere produksjonen av 2D armeringstegninger i AutoCAD, og samtidig sikre kvaliteten på arbeidet.

Produktet som er utviklet i tett samarbeid med Aas-Jakobsen, har vært deres standard armeringsverktøy i flere år og har gitt verdifulle besparelser i tegningsproduksjonen:

- Det er ingen tvil om at Novapoint Armering reduserer tiden man bruker på armeringstegninger betydelig, samtidig som systemet hjelper oss med å unngå feil på tegninger og bøyelister, sier DAK-ansvarlig Odd Erik Rommetvedt i Aas-Jakobsen.

Effektivt og sikkert
Novapoint Armering har svært god funksjonalitet for rask, sikker og fleksibel uttegning av armeringsjern i plan og oppriss i AutoCAD. Av overordnede fordeler kan nevnes:

Enkel redigering av uttegnede jernAutomatisk generering av bøyelister i Excel-formatFerdige standard og egendefinerte bøyeformer, samt spesialjernStøtte for variable og løpemeter jernInnebygde, enkle kvalitetssikringsmetoder.

Produktet er inspirert av armeringssystemet ConMic for Microstation.

Enkelt og greit
Alle armeringsjern defineres i et oversiktlig skjermbilde hvor man velger mellom forhåndsdefinerte formkoder, spesifiserer posisjonsnummer, lengder, diameter osv.

Plassering av påskrifter og mållinjer kontrolleres enkelt av brukeren. Alle standard formkoder og de fleste aktuelle egendefinerte bøyeformer er forhåndsdefinert. I tillegg er det mulig å definere egne bøyeformer. Systemet genererer automatisk bøyelister.

Novapoint Armering har også en rekke ”søke-etter feil-funksjoner” som bidrar til å kvalitetssikre produksjonen av armeringstegningene.