Nye E6 mot Hamar godt over halvferdig

Når den nye firefeltsveien mellom Dal og Minnesund i Akershus åpnes mandag, er rundt 70 prosent av nye E6 mellom Gardermoen og Kolomoen sør for Hamar ferdig.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap), samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp), fylkesordfører Nils Aage Jegstad og ordfører Einar Madsen vil alle være til stede og kaste glans over veiåpningen mandag.

Stortinget har allerede vedtatt en utvidelse av E6 nordover, i første omgang fra Gardermoen til Kolomoen, 15 kilometer sør for Hamar.

Den 19 kilometer lange strekningen mellom Dal og Minnesund kostet 2,3 milliarder kroner og er foreløpig den siste av utvidelsene. Totalt er det siden 2007 bygd 43 kilometer vei mellom Hovinmoen og Minnesund og mellom Labbdalen og Kolomoen, til en samlet prislapp på rundt 4 milliarder.

– Dal-Minnesund kostet en del, for det var ingen beskjeden jobb. Vi måtte utvide to store bruer og en tunnelstrekning, sier prosjektleder Tore Stensbye i Statens vegvesen til NTB.

Stensbye sier prosjektet er viktig for næringslivet i området og for sikkerheten. Før var det én dødsulykke i året mellom Dal og Minnesund.

– Nå håper vi å forebygge åtte av ti ulykker, sier Stensbye.

Neste utfordring er utvidelsen av E6 mellom Minnesund og Labbdalen, med planlagt byggestart i 2012.

Les mer om Dal-Boksrud her
Les mer om Boksrud-Minnesund her