Pause for NS 8450

Det blir nå en pause i arbeidet med ny NS 8450 Kontroll av prosjektering og utførelse av byggearbeider, fordi BNL, EBA og Boligprodusentenes Forening har trukket seg fra arbeidet.

Dette ble nylig besluttet av Standard Norges ledelse i samråd med Standard Norges Sektorstyre for Bygg, Anlegg og Eiendom.

- Fordi viktige aktører dessverre har trukket seg, må vi vurdere om og eventuelt når og hvordan det er grunnlag for å fortsette arbeidet med ny NS 8450, sier adm. dir. i Standard Norge, Trine Tveter. Regelverket vårt er tydelig på at komiteene til Standard Norge skal ha bred og balansert sammensetning i forhold til berørte interessenter. Det er selvfølgelig en svært beklagelig situasjon etter at mange aktører og også Standard Norge, har bruk store ressurser på utviklingen av denne nye standarden, påpeker Tveter.

Den nye NS 8450 Kontroll av prosjektering og utførelse av byggearbeider vil beskrive de kontrollene som det er forventet skal utføres, som en del av kvalitetssikringen i et byggeprosjekt.

Et mål med standarden er at den samtidig skal oppfylle byggeforskriftenes krav til gjennomføring av uavhengig kontroll, slik at forskriftenes krav kan anses ivaretatt når standarden følges. Ikrafttreden av bestemmelsene om obligatorisk uavhengig kontroll i Byggesakforskriften (SAK 10) har tidligere blitt utsatt til 1. juli 2012.