NTNU-lærer hedret som beste foreleser

Arild Clausen er hedret med Norconsults pris for beste foreleser ved NTNU studieprogram bygg- og miljøteknikk. Prisbeløpet er på 25.000 kroner.

I begrunnelsen heter det at kandidaten uten tvil er kvalifisert til prisen for beste pedagogiske prestasjon ved NTNU, studieprogram Bygg- og Miljøteknikk. Clausen gjennomgår pensum på en eksepsjonell ryddig og strukturert måte. Han er alltid godt forberedt til forelesningene og balanserer teori og eksempler på en god måte.

I tillegg framstår han som svært kunnskapsrik på sitt fagområde samtidig som han er ydmyk og interessert i studentene. Arild har en unik evne til å møte studentene på deres nivå og tar seg også tid til å hjelpe studentene med øvingsoppgaver og eksamensforberedelser til tross for at det ikke er hans primære oppgave.

Det snakkes varmt om Arild Clausen blant studentene på konstruksjonsteknikk, heter det til slutt i begrunnelsen.

Norconsult har innstiftet denne prisen for å fokusere på nødvendigheten av høy pedagogisk kvalitet på undervisningen ved studieprogrammet bygg- og miljøteknikk. Prisen skal være en stimulans til å fokusere på betydningen av pedagogisk virksomhet og dets betydning for å rekruttere studenter til studiet og for å oppnå høy kvalitet på ferdige kandidater.

Prisen tar i første rekke sikte på å verdsette undervisningsvirksomhet gjennom forelesninger og veiledning. Her vil det bli lagt vekt på organisering av undervisningen, engasjement og originalitet. Det vil også kunne bli lagt vekt på utarbeidelse av lærebøker eller annet studiemateriell, står det videre å lese i statuttene.

Forslag til kandidater kan fremmes fra instituttene Vann og miljø, Konstruksjonsteknikk og Bygg, anlegg og transport med en kandidat hver. Studentrepresentantene i studieprogramutvalget kan fremme inntil tre kandidater

Utvelgelsen gjøres av en egen komité bestående av adm. direktør i Norconsult, Kanzler i H.M.Aarhønen og studieprogramleder for bygg- og miljøteknikk.