Anleggsgartner blir generalentreprenør

Anleggsgartnermester Svein Boasson AS har inngått kontrakt med Hordaland Fylkeskommune om ombygging av terminal nord under Bygarasjen i Bergen. Arbeidene starter i november, og det er beregnet ett års byggetid.

Kontraktssummen er 67 mill eks mva, 84 mill inkl mva. Svein Boasson AS har i løpet de siste årene hatt flere kontrakter innenfor utvikling og forbedring av Bergens kollektivtrafikk. Bedriften har i dag som eneste lokale entreprenør en hovedentreprise i forbindelse med utbygging av Bybanen byggetrinn 2, Nesttun sentrum.

- Vi har gjennom utbyggingen av bybanen vært en sentral aktør i forbedringen av kollektivtilbudet i Bergen de siste årene. Etter vår hovedentreprise i 2010 med opprustning av bussterminalene i Loddefjord og Åsane, er det gledelig at vi igjen kan ta fatt på et offentlig opprustingsprosjekt der vi står som hovedbedrift, sier Svein Boasson.

Han legger til at «det er kjekt å se at arbeidet bedriften har vært igjennom de siste årene med å bemanne opp og fokusere på ledelsesleddet gjør bedriften i stand til å takle større oppgaver med mange underentreprenører innenfor mange fag»

Svein Boasson AS inngikk i 2010 en kontrakt med Fylkeskommunen på opprusting av bussterminalene i Åsane og Loddefjord. Dagens kontrakt er langt større og omfatter riving av eksisterende terminal og bygging av nytt terminalbygg og universelt utformede perronger. Med seg på denne jobben har Svein Boasson AS en rekke underentreprenører som alle ser frem til å ta fatt på denne oppgaven.

- Det er mange oppgaver i dette prosjektet som er utfordrende, en del komplekse grunnarbeider, men også utfordringer knyttet til takhøyden under Bygarasjen. Noe av det morsomste er at nesten hele anlegget er under tak – parkeringsdekke. I dette prosjektet er det bla 5.000m2 med skifer, så vi ser frem til en tørr og fin vinter, sier prosjektleder Sigurd L Boasson.