9 milliarder kroner for å utbedre OUS

Hvis Oslo universitetssykehus (OUS) skal foreta alle de utbedringene Arbeidstilsynet har pålagt og anbefalt, vil det koste 8,75 milliarder kroner.

I en ny rapport beskrives 82 prosent av bygningene på Ullevål som uakseptable for sykehusdrift.

Det er konsulentselskapet Multiconsult som har beregnet kostnadene ved å foreta de utbedringene Arbeidstilsynet pålegger og ber om, skriver Dagens Næringsliv.

Hvis alle bygg skal drives videre, blir prislappen rundt 8,75 milliarder kroner. Det vil koste 6,7 milliarder å følge påleggene fra Arbeidstilsynet, mens 2,05 milliarder vil gå til anbefalte tiltak.

– Beløpet er for stort, og husene er for dårlige, innrømmer Jan Eirik Thoresen, som er konstituert som administrerende direktør ved OUS.

Han tror ikke det er fornuftig å bruke så mye penger på å utbedre den gamle bygningsmassen.

I en tidligere rapport fra Multiconsult slo selskapet fast at 55 prosent av den totale bygningsmassen på 1 million kvadratmeter ved OUS er utilfredsstillende eller uakseptabel for sykehusdrift. Det er ved Ullevål sykehus, Dikemark og Gaustad at tilstanden er verst.

Ved Ullevål sykehus blir hele 82 prosent av bygningene betraktet som utilfredsstillende eller uakseptable for sykehusdrift. Det får prosjektdirektør Andreas Moan ved OUS til å konkludere at man bør rive 70.000 kvadratmeter bare på Ullevål.

– Vi kunne drive samme virksomhet som i dag på 650.000 kvadratmeter dersom bygningen var tidsmessig, sier han.