Negativt fra Skanska

Resultatet for Skanskas samlede virksomhet etter tredje kvartal endte på -66 millioner kroner, mot 311 millioner kroner på samme tid i 2010

Den samlede omsetningen i selskapene endte på 7,9 milliarder kroner, mot 7,4 milliarder per. 3.kvartal i 2010.

Entreprenøren Skanska Norge
Entreprenørvirksomheten i Skanska Norge med datterselskaper nådde en omsetning på 2,7 milliarder, og et resultat før skatt på -27 millioner kroner i 3. kvartal 2011. Omsetningen i kvartalet viser en økning på 14 % fra samme periode i 2010. Kvartalet er preget av rekordhøy kontrahering.

Resultatene er fortsatt preget av pressede marginer i byggprosjekter kontrahert i 2009/10, samt avviklingen av byggevirksomheten i Tromsø, og distriktskontoret på Indre Østland som skjedde gjennom første halvår. Anleggsvirksomheten fortsetter sin positive utvikling fra 1. halvår med økende ordrereserve og inntjening.

Selskapet har inngått kontrakter for vel 4,4 milliarder kroner i andre kvartal, og har gjennom det økt sin ordrereserve hittil i år. Ved utgangen av kvartalet var den totale ordrereserven til selskapet på 11,2 milliarder kroner, en økning på 2,5 milliarder fra årsskiftet.

- Vi er fornøyd med at omsetning og ordrereserve viser en positiv utvikling, men er ikke fornøyd med utviklingen i inntjening, spesielt i vår byggvirksomhet. De strategiske- og operative grepene som er tatt begynner å vise effekt, og vi forventer ytterligere forbedringer fremover, forteller Petter Eiken.

H-verdien (antall fraværsskader pr million arbeidstimer) hittil i år ligger på 5,69, opp fra 4,68 ved halvårsskiftet. I september skjedde det flere fraværsskader som granskes for å finne rotårsaker, gjøre korrigerende tiltak og hindre gjentakelse. I oktober ble Sikkerhetsuka arrangert for syvende år på rad. Ca 10.000 egne og ansatte hos underentreprenører ble aktivt involvert i et omfattende program med hensikt å øke kompetansen og den enkeltes ansvar.

Boligutvikleren – Skanska Bolig
Skanska Bolig opplever fortsatt et godt salg på Østlandet i 3. kvartal.

-Selv med uro i verdensøkonomien, er boligmarkedet i våre markedsområder godt. Et underskudd på nye boliger driver etterspørselen opp, samtidig forventes det fortsatt lave renter og lav arbeidsledighet, sier Tore H. Mjaavatn, fungerende administrerende direktør i Skanska Bolig.

* Segmentmetode