- Ikke godkjent isolasjonsløsning

NTB melder torsdag at nybyggene på St. Olavs hospital i Trondheim har brannfarlig isolasjon mellom etasjene. Det er brudd på de strenge reglene som gjelder for sykehusbygg.

De nyeste avdelingene på sykehuset drives dermed med en isolasjonsløsning som i utgangspunktet ikke er godkjent for denne type bygg, skriver Adresseavisen.

Ifølge de strenge reglene som gjelder for sykehusbygg, er det såkalt ubrennbar isolasjon som skal brukes. Dersom man velger andre løsninger, må det dokumenteres at disse er minst like brannsikre, og løsningene må godkjennes av en brannrådgiver. Det er ikke ble ikke gjort i St. Olavs tilfelle.

Prosjektutvikling Midt-Norge, som har foretatt kontrollen, mener at valget av brennbar isolasjon kan føre til større brannfare. I et notat fra oktober betegnes dette som et omfattende avvik.

Sykehuset skal ha visst om den brannfarlige isolasjonen i snart ett år.

– Det viktige for meg, etter at jeg ble oppmerksom på dette, har vært å forsikre meg om at den løsningen som er valgt, ikke har personsikkerhetsrisiko. Det har jeg fått forsikringer om, sier direktør ved St. Olavs hospital Nils Kvernmo.

Han opplyser at sykehuset vil få gjort en juridisk gjennomgang av saken.