Nytt og moderne på flystasjonen

Forsvarsbygg overleverte ny mannskapsforlegning og nytt kjøkken-/messebygg til Andøya flystasjon fredag 28. oktober. Befal og soldater på flystasjonen kan nå flytte inn i helt nye lokaler.

Sortland Entreprenør as hadde totalentreprisen på prosjektet til en verdi av 64 millioner kroner inkludert mva.

- Det er alltid en glede å overlevere flotte og tilpassede forlegninger og kjøkken-/messebygg til Forsvaret. 133 Luftving på Andøya har ventet lenge på denne dagen, og nå kan Forsvarsbygg overlevere helt nye lokaliteter til de som har sitt virke på flystasjonen, sa Hårek Elvenes, regionsjef i Forsvarsbygg.

EBA ansvarlig i 133 Luftvingen, Beate Stellander, sa på vegne av Andøya flystasjon at de nye byggene skulle bli tatt godt vare på, og de skal vare lenge.

– Det har tatt noen år med å få realisert helt nytt kjøkken-/ og messebygg på Flystasjonen og nå er dagen kommet. Det er en glede og ha omvisning av de flotte lokalitetene for de ansatte.

Ordfører i Andøy kommune, Jonni Solsvik, la vekt på betydningen av Andøya flystasjon som en viktig arbeidsplass i kommunen. Han var fornøyd med at flystasjonen ble oppgradert med helt nye lokaliteter for både soldater og befalet. – Dette er viktig for rekrutteringen til Forsvaret på Andøya, sa han.

De nye lokalitetene består av tre bygninger med messe og kjøkken i en bygning, samt en soldatforlening og teknisk bygg. Kjøkken/messe og forlegningen er forbundet med hverandre med en svalgang. Forlegningen består av 13 rom med plass til seks soldater i hvert rom. Hvert rom har eget bad med vaskemaskin og tørketrommel.

Totalt brutto areal inkl teknisk bygg er på 1809 m2 og kostnadsrammen på vel 64 millioner kroner.

Oppvarming av husene skjer med varmepumper basert på jordvarme hvor en gasskjele skal ta toppene på energibehovet når det er behøvelig. Byggene er merket i energiklasse B.