Konduktør overlevde tre togulykker

I 2000 var Jan Anders Arneberg (55) den eneste NSB-ansatte på jobb som overlevde Åsta-ulykken. For to måneder siden opplevde han sin tredje alvorlige togulykke.

Ingen har opplevd flere store togulykker enn hedmarkingen Arneberg, skriver Hamar Arbeiderblad. Tre ganger har konduktøren sluppet unna alvorlige ulykker med livet i behold.

5. september i år sporet morgentoget fra Røros til Hamar av like nord for Opphus stasjon. Hele togsettet svevde i luften i ti meter og landet med et brak. Arneberg brakk foten i ulykken.

Den verste togulykken opplevde 55-åringen i januar 2000. Han var helt bakerst i toget og skulle hente to vannbegre til en tørst gutt da det smalt.

– Jeg husker ingenting fra selve smellet og var borte i rundt fire minutter. Da jeg våknet igjen, ante jeg ikke hva som hadde skjedd, forteller mannen som ble den eneste overlevende av de NSB-ansatte som var involvert i Åsta-ulykken.

Den skjedde sju år etter Arnebergs første ulykke, som var en togkollisjon på Solørbanen i 1993. Toget braste inn i hengeren på en kalkbil som ikke stoppet for toget. Arneberg kom seg ut av toget med glasskår i ørene og var tilbake på jobb kort tid etter.