OBOS med banksatsing

OBOS og Bien har kommet til prinsipiell enighet om en felles banksatsing. OBOS legger sin finansvirksomhet, Lån & Spar, inn i Bien Sparebank og blir gjennom dette majoritetseier i banken.

Det tas sikte på at behandling i de styrende organer skal være gjennomført innen utgangen av året, og at tillatelse fra myndighetene til gjennomføring av transaksjonen vil foreligge i løpet av 1. halvår 2012.

Banken vil gjennom dette få en forvaltningskapital på cirka 12,5 mrd. kroner. I tillegg er cirka 5 mrd. kroner plassert i Terra Boligkreditt. Samlet egenkapital vil være på omlag 1,25 mrd. kroner. Dette gir grunnlag for solid ekspansjon.

Virksomheten vil som utgangspunkt ha rundt 45 ansatte. I tillegg vil det bli benyttet konserntjenester fra OBOS. Banken vil bli største aksjonær i Terra-Gruppen AS.

Denne løsningen vil etter partenes mening bidra til bedre banktjenester for våre kunder og medlemmer.

– I OBOS har vi lenge vurdert om og hvordan vi skal etablere en bank. Da Bien Sparebank kom til oss med spørsmål om mulig samarbeid, var det naturlig for oss å innlede samtaler med dem, sier finansdirektør Helge Lem i OBOS. Vi vil nå kunne tilby flere tjenester – blant annet lønnskonto – få bedre finansieringsmuligheter og få tilgang til et standardisert datasystem, samt ha bedre muligheter til å håndtere de stadig mer omfattende regulatoriske kravene til finansieringsvirksomhet.

– Siden Bien Sparebank ble omdannet til aksjesparebank i 2008, er det arbeidet aktivt for å finne strategiske aksjonærer i tillegg til Sparebankstiftelsen Bien. Gjennom OBOS har vi funnet en solid og seriøs samarbeidspartner som gir grunnlag for videreutvikling av banken både for kunder, ansatte og sparebankstiftelsen, uttaler banksjef Hans Eid Grøholt i Bien Sparebank.