Autodesk frigir kildekode til IFC

Kildekoden til Autodesk Revit Industry Foundation Classes (IFC)-eksporter er fremover tilgjengelig som Open Source-software.

Dette skal gjøre integrasjonen med andre programmer enklere, også for tredjepartsutviklere som ønsker å lage add-ons til Revit, melder Autodesk i en pressemelding.

Autodesk, en av verdens ledende leverandører av 3D-design-, konstruksjons- og visualiseringssoftware, har offentliggjort at virksomhetens Industry Foundation Classes (IFC)-eksporter til Revit-plattformen nå er tilgjengelig som Open Source-kode. Siden 2005 har det vært mulig å eksportere IFC-filer, noe som gjør at man kan eksportere prosjektmodeller i standard IFC-format. IFC-filene kan deretter importeres fra andre designprogrammer som overholder de samme standarder, noe som forenkler den samlede interoperabilitet og samarbeidsmulighetene på tvers av fagskjellene i byggebransjen.

Ved å legge Revit IFC-eksporteren ut som Open Source-software, får brukeren på Revit-plattformen, herunder også programmer som Autodesk Revit Architecture 2012, Autodesk Revit MEP 2012 og Autodesk Revit Structure 2012, enklere ved å skreddersy deres IFC-filer, slik at spesifikke prosjekt- eller myndighetskrav til IFC-grunnlaget kan imøtekommes. Med tilgang til Revit IFC-eksporterens kildekode kan brukerne også tilføye spesielle parametre eller mengdeangivelser til de eksporterte IFC-elementene. Brukeren kan også endre representasjonen av de eksporterte elementene etter ønske og behov, på samme måte som at det fremover blir enklere for tredjepartsutviklere å lage add-ons til Revit-plattformen.

- Våre kunder har gjennom lenger tid etterspurt større fleksibilitet i Revit IFC-filformatet. Beslutningen om å frigi Revit IFC-kildekoden til eksporteren er i tråd med våre ambisjoner om å understøtte IFC-standarden, og beslutningen viser at vi ønsker å bidra til en full datautveksling som en del av BIM-arbeidsflyten, sier Jim Lynch, vice president i Building and Strategic Technology Group, Architecture, Engineering and Construction Solutions (AEC), i Autodesk.

Kildekoden til Revit IFC-eksporteren administreres av en styregruppe som består av fem medlemmer, herav en Autodesk-medarbeider og fire medlemmer av Architecture, Engineering & Construction BIM-community. Formannen for Revit IFC Open Source Committee, som styregruppen heter, er Emilie Kfouri, som er BIM application development manager i Autodesk.