Legger frem næringens rekrutteringsbehov

BNL møter onsdag regjeringens fraksjon i Kirke-, utdannings og forskningskomiteen (KUF) for å legge frem næringens behov knyttet til kompetanse og rekruttering.

Det er Audun Lågøyr (direktør for næringspolitikk og kommunikasjon) og Jørgen Leegaard (direktør for kompetansepolitikk, rekruttering og utdanning) som møter Regjeringens KUF Fraksjon, sammen med Knut Øygard i Fellesforbundet.

Her fremlegger de et innlegg for å jobbe for viktige endringer i byggenæringen knyttet til kompetanse og rekruttering.

– Det utdannes ikke nok folk til å dekke næringens behov for arbeidskraft, og for BNL er omlegging av dagens utdanningsløp en viktig del av arbeidet for økt rekruttering til bransjen, sier Jørgen Leegaard.

Det vil bli fremlagt endringsforslag for en bedre fagopplæring, blant annet gjennom muligheten til å velge et lærefag fra dag én og ønske om å opprette regionale læringssentre for de mindre fagene.

I tillegg skisserer de hvordan BNL ser for seg utdanningsmulighetene innen byggenæringens fag bør være, knyttet til fagopplæring, overgang til ingeniørfag og fagskole/mesterutdanning, etter og videreutdanning og muligheten til en yrkesbachelor/master og dermed ytterligere faglig fordypning i lærefag. Et annet viktig tema er at man i større grad må stille kompetansekrav til foretakene.

– Gjennom dette og annet politisk arbeid jobber BNL knallhardt for at statusen til våre fag skal øke, at rekrutteringen skal øke, og at vi får et utdanningsløp mer tilpasset bedriftenes behov og som åpner for nye muligheter for næringens ansatte, legger Lågøyr til.