Mye ros til Næringslivsringen

Næringslivsringen høstet mye og velfortjent ros under årets utgave av Bygg- og Miljødagen ved NTNU. (SE BILDER).

Et fullsatt NTNU-auditorium med blant annet statsråd, vegdirektør og toppledere fra næringen til stede, forteller at BM-dagen har en solid posisjon og viktig funksjon.

Tore Hoven, styreleder i Næringslivsringen, innledet dagen med å si at Næringslivsringen kan se tilbake på 12 suksessrike år.

- Jeg er stolt av arrangementet som er det viktigste møtepunktet mellom næring og studenter, sa Hoven.

Tora Aasland forsknings- og høyere utdanningsminister, benyttet også muligheten til å rose Næringslivsringen for arbeidet de gjør med å styrke forholdet mellom næring og utdanning.

- Jeg blir påminnet hver dag om hvor viktig det er med en kunnskapsbasert byggenæring, sa Aasland.

Statsråden trakk frem hvor avgjørende det er med en kompetansesterk byggenæring blant annet i forbindelse med gjenreisingen av Regjeringskvartalet.

Tora Aasland understrekte også at næringen vil være tjent med at det blir tettere bånd mellom forskning og utdanning.

NTNU-rektor Torbjørn Digernes inviterte også næringen til et enda sterkere samarbeid innen forskning. Digernes mener doktorgradsavhandlinger bør være et satsingsområde.

Også NTNU-rektoren hadde rosende ord til Næringslivsringen. Han mener Næringslivsringen har bidratt mye til at bygg- og miljøteknikk har økt sin attraktivitet de siste årene. Søkermassen er for tiden stor og frafallet av studenter blir stadig mindre.

- Vi har fått et mer moderne studie som bygger det fundamentet næringen er ute etter, sa Digernes.