Fikk 20.000 av Vegvesenet

Catrine Hatlenes har fått Statens vegvesens pris for beste masteroppgave innen vei- og samferdselsrelaterte emner ved NTNU.

Prisen, som er på 20.000 kroner, ble delt ut av vegdirektør Terje Moe Gustavsen under Bygg- og Miljødagen ved NTNU.

Catrine Hatlenes, som nå jobber i Multiconsult, skrev masteroppgaven ”T-forbindelsen. Analyse av ingeniørgeologiske forhold knyttet til krysning av svakhetssoner i undersjøisk tunnel.”

T-forbindelsen vil ved ferdigstillelsen i 2013 knytte sammen kommunene Haugesund, Tysvær og Karmøy. Prosjektet omfatter blant annet byggingen av den 8,9 kilometer lange tunnelen under Karmsundet og Førresfjorden. I sin masteroppgave har Hatlenes foretatt ingeniørgeologiske vurderinger og analyser av problemstillinger knyttet til driving gjennom svakhetssoner under fjordene i Karmøytunnelen.

I Statens vegvesens begrunnelse står det at ”Catrine Hatlenes gjennom sin masteroppgave har dokumentert solide teoretiske og praktiske kunnskaper innen ingeniørgeologi. Hun har foretatt meget gode vurderinger innenfor et vanskelig tema. Arbeidsmengden har vært stor både i form av gjennomgang av grunnlagsmateriale så vel som felt- og laboratoriearbeid. Rapporten er ryddig og presis med profesjonell layout og referansebruken er meget god”.

Under prisoverrekkelsen vektla vegdirektøren at oppgaven har bidratt til økt forståelse av forhold knyttet til krysning av svakhetssoner i tunneler, og vil være av verdi for planlegging av fremtidige undersjøiske tunneler.

Statens vegvesen har delt ut denne prisen seks ganger etter innstiftelsen i 2000. Bakgrunnen for prisen er Statens vegvesens ønske om å stimulere studentene ved fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi, samt institutt for byforming og planlegging til å utarbeide masteroppgaver av særlig høy kvalitet.

Bygg.no kommer tilbake med mer fra Bygg- og Miljødagen.