Fire nye til Norsk Hyttesenter

Hytteutstillingen på Hellerudsletta i Skedsmo utvides. De neste månedene vil visningshytter fra fire nye produsenter bli oppført.

– Vi går fra 19 til 25 hytter fra i alt 20 produsenter. Det betyr mer bredde og inspirasjon for publikum, sier Morten Nordli, markedskoordinator i Norsk Hyttesenter.

Besøkstallene har økt de siste årene, og Nordli tror veksten vil fortsette.

– Det begynner å bli kjent blant hytteinteresserte at Hellerudsletta er stedet å dra for å se, få hjelp av fagfolk og innhente pristilbud. Samtidig slår det jo også positivt ut for oss at den konkurrerende utstillingen ved Norges Varemesse er avviklet i høst, sier Nordli.

De fire produsentene som nå er på vei til Norsk Hyttesenter er Telemarkhytter, Tremax, Hafjell og Familiehytta.

– Slike utstillinger er svært viktige i kontakten med publikum. Det er mye bedre å kunne ta imot mulige kjøpere i en ekte hytte enn på et kjedelig kontor, sier Torbjørn Kaarud, daglig leder i Familiehytta.

Firmaet setter nå opp to hytter på Norsk Hyttesenter. Familiehytta har vokst raskt de senere årene.

– For fem år siden leverte vi 16 hytter i året. Nå er antallet nær 250, og vi tror på et fortsatt godt marked fremover. Blant annet slår det positivt ut at det realiseres stadig flere utbyggingsprosjekter der kundene tilbys nøkkelferdige hytter til rimelig pris, sier Kaarud.

Norsk Hyttesenter er samlokalisert med Exporama, som arrangerer den årlige publikumsmessen Hyttelivsmessen. Samarbeidet mellom messen og den permanente utstillingen har bidratt til å trekke tusener av hytteinteresserte til Hellerudsletta. Den neste messen finner sted 26. til 29. april 2012.