Skal hjelpe folk å handle hvitt

Nettstedet www.handlehvitt.no er en del av kampanjen: ”Handle hvitt – det lønner seg å vite”.

Kampanjen starter i dag. Det er Samarbeid mot svart økonomi (SMSØ) bestående av LO, NHO, KS, YS, Unio og Skatteetaten som står bak kampanjen. Kampanjen varer ett år og vil være synlig også på nettsteder der man finner håndverkere, plaktater, busser, annonser, messer, lokale arrangementer osv.

Det finnes enkle ordninger for å handle hvitt i hjemmet, men mange er likevel ikke klar over dem. Derfor er ordningene nå samlet på ett sted: www.handlehvitt.no.

Oppussing, hjelp til rengjøring, barnepass og lignende tjenester i hjemmet handles ofte svart. En undersøkelse Samarbeid mot svart økonomi (SMSØ) har gjort, viser at anslagsvis 100 000 norske hjem vaskes ved bruk av svart arbeid. Samtidig er det svært få som kjenner til de forenklede innberetningsordningene for arbeid i hjemmet.

På portalen handlehvitt.no veiledes publikum i enkel lønnsinnberetning for arbeid inntil kr 60 000. Det gis også informasjon om 4000 kroners grensen for småjobber i hjemmet, og en får også muligheten til å sjekke seriøsiteten til firmaer man vurderer å handle med. På portalen er det lenket til medlemmer i bransjeorganisasjonene, slik at publikum får bistand til å finne malermestere, byggmestere og rørleggere.