-Må koble infrastruktur og bolig

Kobling av infrastrukturutbygging og boligbygging er hovedbudskapet når BNL kommer med innspill til Kommunal- og regionaldepartementet om boligbygging senere denne uka.

BNL er sammen med andre aktør innen næringen invitert til høringsmøte om boligbyggingen hos departementet.

I møteinvitasjonen skriver departementet at de fra enkelte i næringen har fått innspill om ulike hindre som fører til at boligbyggingen blir lavere enn ønsket. Da spesielt i pressområdene rundt de store byene.

- Det er ekstremt viktig at vi kobler utbygging av infrastruktur og boligbygging for å møte utfordringene befolkningsveksten i de store byene vil gi i årene fremover, sier direktør for næringspolitikk og kommunikasjon Audun Lågøyr i BNL til Byggeindustrien.

Blant annet nevner han flyten av mennesker mellom jobb og bolig som en av hovedutfordringene i storbyregionene.

I tiden fremover er det varslet flere store rapporter og innspill innen både bygg og anleggssiden av næringen. BNL mener det er avgjørende at også disse sees i sammenheng med hverandre.

Andre som skal komme med innspill på møtet er Boligprodusentenes forening, Bærum kommune, Miljøverndepartementet, NCC, Norges Eiendomsmeglerforbund, NBBL, OBOS, Oslo kommune, Selvaag Bolig, Skanska Bolig og Ullensaker kommune.