Telenor Arena asfalteres

20. november spiller Stabæk sin siste hjemmekamp på Telenor Arena. Umiddelbart etter kampen fjernes kunstgresset fra hallen og erstattes med asfalt som blir liggende for godt. Telenor Arenas nye hverdag uten toppfotball begynner.

Øystein Flenning, administrerende direktør i Telenor Arena er ikke den mest populære mannen i Bærum, noe han selv også er klar over. I fotballmiljøet er det han som blir sett på som bøddelen som knuser ”den blå drømmen” som ikke får leve videre på Telenor Arena.

26. november er det klart for Solberg Extreme Motorshow i hallen. Det arrangementet vil gå av stabelen på et nytt asfaltdekke som blir liggende for godt.

Vil ha giga-arrangementene

- Nye Telenor Arena skal rendyrkes som en hall for konserter, messer og store arrangement, forteller Flenning.

Hallen ble i sin tid bygget som en flerbrukshall, men kombinasjonen med toppfotball ble for kostbar å kombinere.

- Kortversjonen er at 15 faktiske tippeligakamper bandt opp 150 dager i eventkalenderen til Telenor Arena. Nå har det blitt til 180 etter at man også har fått fredagskamper. Når vi ikke vet om en kamp går på fredag, lørdag, søndag eller mandag, og vi må ha minst en dag i changeover, ville vi i praksis hatt seks dager som vi må holde av ut januar samme året. Ikke til 15 kamper, men 30 kamper, fordi vi ikke vet hva som blir hjemme- og bortekamper før utløpet av januar da det ferdige serieoppsettet er klart, forklarer Flenning.

Utfordringen for eieren av Telenor Arena, Kjell Ulrichsen, er at planene for store messer, arrangement og konserter legges langt fram i tid.

- Nå ser vi fram til utløpet av november. Da vi kan begynne å forrente kapitalen av det denne arenaen har kostet, sier han.

Flenning mener store konserter og arrangementer vil være den store økonomiske driveren for hallen.

- Det er bare Telenor Arena som er stor nok til å ta de aller største arrangementene og hallen har fått gode tilbakemeldinger som konsertarena, sier han.

Han forteller at arenaen vil komme til ha store arrangementer som Sensation White, MTV Music Awards og i tillegg jobbes det med planer for store operaoppsetninger i samarbeid med Stade de France i Paris.

- Finalen i Idol 16. desember kommer trolig til Telenor Arena, opplyser han.

Det vil fortsatt bli plass til sport i hallen.

- Det kommer fortsatt til å bli motorsport og hestesport. Telenor Arena er også en av arrangørkandidatene for et mulig ishockey-VM i Norge i 2016, opplyser Arena-sjefen.

Starter nøkternt

Flenning operer etter et nøkternt budsjett for 2012.

- Vi har satt opp et budsjett på 80 millioner kroner for 2012. I 2011 har nivået ligget på 60 millioner kroner, men vi ser for oss en jevn økning når det gjelder innkomne arrangement. Imidlertid får vi dramatisk fallende kostnader på grunn av leasingavtaler som avsluttes, sier han.