Johnsen: Det som er bra for Europa er bra for Norge

EU-landenes enighet om en lettelse i gjeldsproblemene i Europa vil slå positivt ut også for Norge, ifølge statsminister Jens Stoltenberg og finansminister Sigbjørn Johnsen.

– Når det går dårlig i Europa, rammer det også oss og norske arbeidsplasser. Vi er i et skjebnefellesskap med Europa og står nå midt i en skjebnetid. Derfor er dette viktige beslutninger også for Norge, sier statsministeren til NTB.

Han er positiv til at EU-landene er blitt enige om flere tiltak for å lette på gjeldskrisen i Hellas, styrke kapasiteten til sikringsfondet og forsøke å gjenopprette tilliten i finanssystemet. Men jobben er ennå ikke gjort, påpeker han.

– Dette reduserer muligheten for et nytt tilbakeslag i europeisk økonomi, men det fjerner den ikke. Det som er viktig nå, er at EU faktisk gjennomfører de tiltakene landene er blitt enige om; det gjenstår fortsatt å skaffe bankene kapital og midlene til å øke sikringsfondets kapasitet, sier han.

Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) framhever at EU-området er Norges viktigste handelspartner. Når situasjonen bedrer seg i Europa, slår det raskt ut i positiv retning for norsk eksportrettet næring.

– Sånn sett er det som er bra for Europa bra for Norge, sier han.