Lyser ut oppdrag i Regjeringskvartalet

Statsbygg skal foreta en tilstandsvurdering av alle de berørte bygningene i Regjeringskvartalet etter terrorangrepet 22. juli og utlyser to konkurranser for å hente inn ekspertise. Fristen for levere tilbud er kort: fredag 4. november.

Statsbygg gjennomfører nå opprydding og innvendig sanering i de mest skadede bygningene i Regjeringskvartalet. Samtidig gjennomføres rehabilitering av de mindre skadede bygningene, slik at de raskest mulig kommer i normal bruk igjen. Som en del av oppdraget skal bygningstekniske skader og skadenivå i tekniske anlegg, primært VVS og elektro kartlegges.

To konkurranser
- Vi har gjennomført flere undersøkelser allerede, men skal nå foreta en grundig tilstandsvurdering. Derfor lyser vi ut to konkurranser – én for byggeteknikk og én for elektro og VVS, forteller Statsbyggs prosjektsjef Anders Wethal.

- Selv om skadenivået er svært ulikt i bygningene, skal tilstandsvurderingen resultere i én rapport for hvert bygg og hvert fag. Hensikten er å avklare alle nødvendige tiltak for å sette bygningene i god stand og å avdekke eventuelle skader som kan ha betydning for bygningenes framtid, sier Wethal.

Ulike firmaer
På grunnlag av de tilbudene som kommer inn, vil Statsbygg sette sammen en gruppe med rådgivere fra hver av de respektive fagdisiplinene. Rådgivergruppen kan settes sammen av -rådgivere fra ulike firmaer.

Tilstandsvurderingen skal start opp i november, og hovedtyngden av oppdraget skal være klar før jul.

Doffin
Oppdragsansvarlig er avdelingsdirektør Rolf Jullum i Statsbygg. Interesserte finner nå utlysningene på Doffin:

•Prosjekt 12060 RKV H003T Tilstandsvurdering Regjeringskvartalet VVS og elektro

•Prosjekt 12060 RKV H003B Tilstandsvurdering Regjeringskvartalet Byggeteknikk