AF kjøper entreprenør

AF Gruppen (AFG) har inngått avtale om kjøp av aksjemajoriteten i Rogaland Entreprenør AS.

Gjennom oppkjøpet etablerer AF Gruppen byggevirksomhet i Stavanger og styrker sin tilstedeværelse i Rogaland. Rogaland Entreprenør er godt etablert i regionen og har spesialisert seg på totalentrepriser innen næringsbygg og boliger. Selskapet har hovedkontor i Stavanger og hadde i 2010 en omsetning på 204 millioner kroner og har ca. 50 ansatte. Selskapet har blant annet bygget Rica Airport Hotell Stavanger, industri- og kontorbygg for BIS industrier, kontor-/verksted for Aker Solutions samt rekkehus for Stavanger Boligbyggelag (SSB).

 Selskapet vil fortsette under navnet AF Rogaland Entreprenør AS. Transaksjonen vil inkludere styrking av selskapets finansielle posisjon og AF vil etter gjennomføring av transaksjonen eie 56,8% av selskapet.  

- Rogaland er et av de hurtigst voksende markedene innenfor bygg- og anlegg i Norge. Med Rogaland Entreprenør får vi tilgang til dyktige medarbeidere og en organisasjon som vil være med å styrke AF Gruppens tilstedeværelse i Rogaland, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.  

- Vi ser frem til å få et stort entreprenør- og industrikonsern som AF Gruppen i ryggen. Dette vil tilføre kompetanse og slagkraft for Rogaland Entreprenør, og vil gi selskapet mulighet til å konkurrere om enda større oppdrag i fremtiden, sier Jo Frøyen og Michael Mæland, to av gründerne bak Rogaland Entreprenør AS.

AF Gruppen er allerede etablert i Rogaland gjennom selskapene Mollier AS og AF Energi & Miljøteknikk AS, samt AF Decom Offshore AS sin riveaktivitet på Miljøbase Vats. I tillegg har AF Gruppen flere anleggsprosjekter i regionen.