Tullinløkka åpnes i ny grønn drakt

Etter flere måneders anleggsarbeider åpner «nye» Tullinløkka i Oslo torsdag 27. oktober.

Den midlertidige plassen på Tullinløkka skal offisielt åpnes. Dette feires med dans, sang og musikk, og ikke minst – klovner, melder Statsbygg.

Plassen ligger mellom Kulturhistorisk museum og Nasjonalgalleriet, og vil åpnes av Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud og byråd for byutvikling i Oslo Bård Folke Fredriksen.

Museumsformål
Tomta er regulert til museumsformål. Nasjonalmuseet skal samle alle sine museer i én bygning på Vestbanetomta, og Statsbygg har valgt å definere plassen som midlertidig inntil den framtidige bruken for hele området, inkludert Nasjonalgalleriet og Historisk museum blir avklart.

Oslo kommune har også vært involvert i dette som reguleringsmyndighet.

– Det var et klart ønske fra kommunens side om at det skulle bygges en grønn lunge her fremfor en parkeringsplass, sier Tor Rugsveen i Statsbygg.

Flerbruk
Statsbygg har ønsket at plassen skulle opparbeides og tilrettelegges for flerbruk med grøntarealer for lek og et torg som kan brukes til markeder, konserter og andre arrangementer.

– Plassen er en såkalt midlertidig opparbeidelse, noe som innebærer at området kan brukes til andre formål senere, sier eiendomsforvalter Tor Rugsveen i Statsbygg. – Det samme kan mesteparten av elementene på plassen. Torget skal leies ut til konsertarrangører og til andre kommersielle formål, forteller Rugsveen.

Plassen, som er 6,5 dekar, er opparbeidet for 7 millioner kroner. Hovedentreprenør har vært Miljølandskap Anlegg AS og landskapsarkitekt Sundt & Thomassen AS Landskapsarkitekter MNLA.

Uranienborg skolekorps og studenter ved Bårdar-akademiet underholder, og arrangementet er åpent for alle.

Kryss-konferansen 24.-25. november
Allerede i slutten av november skal Statsbygg benytte seg av plassen i anledning Kryss-konferansen som Statsbygg arrangerer annet hvert år. Også da er dansere fra Bårdar på plass.

NB! I kommende utgave av Byggeindustrien og på www.hage.no vil vi ha en stor bildereportasje om nye Tullinløkka, hvor prosjektet presenteres i sin helhet.