Rygg Maskin velger Trace Tracker

Rygg Maskin AS, en maskinentreprenør i Randaberg, har valgt et web-basert system, TraceTracker Asset, for å forvalte og spore deres utstyr og verktøy i nær sanntid.

Denne høsten, skal selskapet ta i bruk løsningen i sine prosjekter. Hovedsaklig ønsker Rygg Maskin å bruke systemet til å forbedre deres interne leieberegning, forbedre utstyrets utnyttelse, å ha en oversikt over hvor utstyr er lokalisert. Utover dette skal Rygg Maskin bruke systemet for tyverisikring, service og vedlikehold, og forvalte sikkerhets sertifiseringer.

- I dag erfarer vi en rekke utfordringer med utstyrsforvaltningen som påvirker produktivitet og effektivitet. Hver gang vi beregner intern leiekostnader har vi diskusjoner over hvor mye enkelt utstyr faktisk har blitt brukt på de enkelte prosjektene,” sier Stein Nordal, Økonomsjef hos Rygg Maskin.

- Nå kan TraceTracker Asset sørge for at vi har dokumentert informasjon på riktig sted til riktig tid. Det kan gi nøyaktige timer, klokkeslett og lokasjon over hvor utstyret ble benyttet. I tillegg kan vi effektivisere hvordan ressurser er delt mellom prosjekter, sier han. Rygg Maskin ble etablert i 1972 og er en utstyrsintensiv maskinentreprenør med 70 ansatte.