Vestlandske Bygg- og anleggsdag nærmer seg

Den 18. Vestlandske Bygg- og Anleggsdag er nå like rundt hjørnet. Torsdag 3. november braker det løs på Grand Selskapslokaler i Bergen.

Programkomiteen har plukket ut to store og aktuelle hovedtema; ungdom/fagutdanning og terror.

– Skjønner man noe av fagutdanningen der inne i regjeringen og departementene? Hvorfor svikter oppfølgingen i Statsbudsjettet av de fagre løftene om å styrke fagutdanningen, og hvorfor får vi inntrykk av at stadig flere ungdom faller utenfor? Vi håper å kunne gi noen av svarene under årets konferanse, spør programkomiteen.

Innledningsvis vi de løfte blikket for å se hva som skjer på den internasjonale arenaen, det er virkelig turbulent nok nedover i Europa – og de spør: Krise i Norge!?

Før den avsluttende og tradisjonelle markedsinformasjonen får man en tilstandsrapport for den tekniske tilstanden i Norge. ”State of the Nation” ble første gang lansert av RIF i 2010 og man får nå en oppdatering – Hva er dagens tilstand i Norge?

Dette leder seansen over i utfordringene rundt terror. De løfter blikket og spør: Knuser terrorbildet drømmebyen? Og avslutter med tanker rundt politikk i et terrorlandskap.

Det er Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg (EBA) Vestenfjelske avdeling, sammen med Rådgivende Ingeniørers Forening Bergen (RIF), Arkitektbedriftene i Norge og Bygningsgruppen i Bergen som står bak arrangementet.  Tidligere konferanser har samlet ca. 120-150 deltakere fra alle deler av næringen, offentlige myndigheter, politikere og byggherrer, banker og finansinstitusjoner.