Ford Ranger med 5 Euro NCAP-stjerner

Nye Ford Ranger er den første pickup noensinne som har oppnådd 5 stjerner i Euro NCAPs kollisjonstestprotokoll.

Ranger oppnådde 89 poeng for generell sikkerhet – det høyeste som er oppnådd av en pickup og ett av de høyeste poengtallene som er registrert av Euro NCAP uavhengig av kjøretøytype. I tillegg fikk Ranger 81 poeng for fotgjengerbeskyttelse, som er det høyeste tallet Euro NCAP noensinne har tildelt et kjøretøy i denne disiplinen.

- Kjøretøysikkerhet er en kjerneverdi for Ford Motor Company og disse uavhengige testresultatene bekrefter at ikke bare er Ranger det høyest graderte kjøretøy i sin klasse, men en av de høyest graderte kjøretøy Euro NCAP noensinne har vurdert, sier Stephen Odell, styreformann og adm. direktør i Ford Europa.

- Ingen ønsker å bli involvert i en trafikkulykke, men dersom det likevel skulle skje, har nye Ranger bevist at den gir fremragende beskyttelse både til dem som sitter i bilen - uansett alder - og til fotgjengere.

Euro NCAP ble etablert i 1997 og støttes av en rekke lands regjeringer, forsikringsselskaper og forbruker- og motororganisasjoner, og er den største og mest respekterte uavhengige autoritet når det gjelder kollisjonstesting i Europa.

I Euro NCAPs vurderinger beskrives Rangers testresultater som “oppsiktsvekkende,” med "imponerende" score innen alle testede områder.

Nye Ford Ranger vil være tilgjengelig i Norge i løpet av første kvartal 2012.