På gjensyn om to år

Forventningene var skrudd i været når arrangøren på forhånd hadde varslet det mest omfattende konferanse- og seminarprogrammet og tidenes største utstillingsareal.

Jan Ole Enlid

Daglig leder i Novitas kommunikasjonsrådgiving AS

Etter å ha besøkt Bygg Reis Deg en rekke ganger før om åra, var det likevel med en liten skepsis jeg gikk inn svingdøra i Lillestrøm. Konklusjonen min er at arrangøren og bransjen har lykkes. Bygg Reis Deg 2011 er den beste utgaven jeg har vært på. Jeg kan ikke skjønne annet enn at aktørene kan klappe hverandre på skuldra og ønske hverandre på gjensyn om to år.

Etter å ha jobbet med kommunikasjonsutfordringer i eiendom, bygg- og anleggsbransjen i 20 år er jeg vant til at det svinger. Både i innhold og kvalitet på budskapsformidlingen. Jeg har vært besøkende av Bygg Reis Deg mange ganger, både som privatperson og som kommunikasjonsrådgiver, men jeg har ikke hatt en slik godfølelse som denne gang. Hva skyldes det?

Det varslede løftet om å gjøre messen til en møteplass med et sterkt konferanse- og seminarprogram synes riktig. Flere overhørte kommentarer om at det er vanskelig å velge hva en skal være med på tyder på et interessant program. Selv hadde jeg blant annet stort utbytte av å høre om BREEAM-NOR.

De store kjente varemerkene har alltid hatt flotte stands på Bygg Reis Deg, men det største løftet har underskogen av leverandører og aktører ellers gjort. Flere utstillere har rett og slett skjerpet seg i presentasjonen og ligger ikke etter mange av ”storfiskene”. Det blir rett og slett moro å lære noe nytt. Jeg tror alle involverte følte løftet også. Personellet på standsene virket langt mer engasjert og dedikert til oppgaven enn det som har vært inntrykket etter tidligere utgaver av Bygg Reis Deg. Etter mitt skjønn er det mange som har forberedt seg godt og dermed lagt grunnlaget for kommunisere godt. Det gleder selvsagt en fagperson. Bransjen og arrangører har etter min oppfatning grunn til å være stolt av årets utgave.

Jeg gleder meg allerede til Bygg Reis deg om to år!