BNL og EBA på høring om infrastruktur

Byggenæringens Landsforening og Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg legger frem sine synspunkter om satsingen på infrastruktur i årets statsbudsjett.

- Det er positivt at Regjeringen innen en stram budsjettramme foreslår en økning på 1,2 milliarder kroner til vei og 1 milliard kroner til jernbane sier Audun Lågøyr, direktør næringspolitikk og kommunikasjon i BNL.

Han peker på at det er viktig for forutsigbarheten i samferdselspolitikken at Regjeringen ved neste års budsjettframleggelse kommer à jour med NTP.

- Det er viktig med en fortsatt og forutsigbar opptrapping av satsingen på vei og bane av flere grunner.

• For industrien er det viktig å sikres minst like gode rammevilkår i Norge som i Sverige. Bedre standard på vei og bane, flere krysningsspor og samme bestemmelser for vekt, lengde og høyde for kjøretøy er svært viktig for å sikre verdiskaping og arbeidsplasser i distriktene.

• Økt satsingen på infrastruktur er viktig for å redusere presset på boligmarkedet i og rundt de store byene. Det er også viktig å se utbygging av bane og kollektivtilbudet i sammenheng med områder som kan tilrettelegges for ny boligbygging eller fortetting i eksisterende bebyggelse.

• For at anleggsbransjen skal kunne bygge og vedlikehold i det tempo og omfang som gjør at Norge skal få en moderne infrastruktur i løpet av 20 år, er det viktig med en langsiktighet og forutsigbarhet som utnytter den kapasitet og kompetanse som er i anleggsbransjen og samtidig øker satsingsvilje og kapasitet.

Les høringsbrevet her