Statsbygg-kontrakt for Hent

Statsbygg underskrev mandag en samspillkontrakt med Hent AS i forbindelse med planleggingen av en utvidelse av Framsenteret i Tromsø.

Bygget skal prosjekteres som et passivhus med en målsetting om å halvere klimagassregnskapet i forhold til dagens byggenorm.

- Statsbygg har avholdt en konkurranse om en samspillkontrakt. Vi mottok fem tilbud og har valgt å inngå avtale med Hent AS, sier prosjektleder Lasse Kwetzinsky i Statsbygg.

Hent har med seg pka arkitekter og Studio 4 Arkitekter, og Rambøll som rådgiver for de tekniske fagene.

- Kontrakten omfatter utvikling av prosjektet fram til forprosjekt med en tilhørende målsum. Videre er det en opsjon på videreføring i byggefasen. Forprosjektet er planlagt ferdigstilt før sommeren 2012. Bygget skal være et pilotprosjekt i "Framtidens byer, sier Lasse Kwetzinsky.

Framsenteret er en videreføring av Polarmiljøsenteret. Dagens bygg er på 14.800 m² og ble tatt i bruk i 1998. Det nye bygget er forutsatt plassert parallelt med eksisterende bygg, på sørsiden. Miljøverndepartementet har gitt Statsbygg i oppdrag å utarbeide et forprosjekt for en utvidelse av dagens bygg.

Les mer om prosjektet her