Vil rydde opp i kabelrotet

Med smarte HMS-løsninger fra den andre siden av jordkloden, står norske KG Consult Industriprodukter klar til å erobre Europa.

- Responsen på de nye HMS-produktene har vært enorm – både fra store entreprenører, små og store byggmesterfirmaer og ikke minst private forbrukere, sier daglig leder Kjell Gabrielsen i KG Consult Industriprodukter.

De har sikret seg rettighetene for Europa-importen av de patenterte StoA-produktene som har blitt en hit på New Zealand. Under Bygg Reis Deg har KG Consult Industriprodukter startet jakten på både utenlandske samarbeidspartnere og norske forhandlere.

- Vi har knyttet kontakter fra både inn- og utland, så vi er veldig fornøyde med utbyttet av messen, sier Kjell Gabrielsen.

StoA-erien består av tre produkter – blant annet en opphengskrok for kabler og skjøteledninger og et produkt som lagrer og mater ut skjøteledninger uten floker. Begge disse produktene kan ifølge Gabrielsen bidra til å heve HMS-standarden på bygg- og anleggsplasser.

- Den enkle opphengskroken rydder effektivt opp i ledningsrotet på arbeidsplassen. Du kvitter deg med rotet på bakken og får samlet alle ledninger i høyden på veggen. Samtidig som snublefaren minsker og renholdet blir enklere, så reduseres også faren for brudd på ledninger, forklarer Gabrielsen.

Også produktet som skal holde skjøteledningene flokefrie for både profesjonelle håndverkere og hobby håndverkere, minsker bruddfaren – og dermed også brann- og støtfaren – i ledninger og kabler.