Den beste messe noen gang

Årets Bygg Reis Deg-messe er den beste som noen sinne er arrangert. Arrangørenes plan om å satse enda mer mot det profesjonelle markedet har vært en stor suksess. Tallene så langt viser at tilstrømningen av fagfolk har vært meget stor – og det er nettopp denne gruppen som er de store kjøperne. Også den store satsingen på seminar og konferanser har bidratt til å gi messen et nytt løft.

Det at messen er blitt en dag kortere enn tidligere er etter vårt syn en styrke. Mange bedrifter legger ned enorme ressurser i dette arrangementet – og det at messen er redusert med en dag gjør at presset på alle dem som skal representere de mange utstillerne blir mindre. Det blir også kostnadene.

Uansett er dette et kjempearrangement som anslagsvis vil koste utstillerne opp mot 200 millioner kroner når alt regnes med. Men de aller fleste utstillerne vi har snakket med er svært fornbøyd. Dette er vel anvendte penger.

Det at Statens vegvesen har satset så mye på messen har gjort at mange entreprenører også har kastet seg på karusellen. Det har også andre store offentlige byggherrer. Dessverre er det noen store entreprenører som mangler. De bør nok gå i seg selv. Mange har også reagert på at de store rådgivende ingeniørbedriftene glimrer med sitt fravær.

Allerede nå må jobben starte for at messen i 2013 skal bli enda bedre – og da regner vi med at alle seriøse aktører deltar. Merk dere datoene: 16. - 20. oktober 2013

Det er viktig å vise verden hva byggenæringen er og hva den representerer. Denne messen er et enormt omdømmeløft. Den viser også at det er foregår langt mer innovasjon i byggenæringen enn det myndigheter og politikere er klar over. Nå er det viktig at næringen og dens organisasjoner makter å formidle dette til beslutningstakerne.

Bygg Reis Deg har hatt et nært og godt samarbeid med Byggeindustrien som også har laget det store messemagasinet. Byggeindustrien lager også den daglige messebulletinen som utstillerne får. Vi tror at det er en styrke for arrangøren at næringens desidert viktigste mediehus spiller på lag. Vi har hatt utrolig mye besøk på standen vår – og vi har fått utrolig mange tips. Vi har lagt ut en rekke saker både i blad og på nettsidene våre og mer kommer. De store konferansene blir overført ”live” på bygg.no - og veldig mange har fulgt disse sendingene.Man kan også i ettertid gå inn å se på de foredragene man ønsker. De ligger lagret.

Leo Nygænen og Byggenæringens Mediesenter har vært en sentral aktør i forhold til konferanseprogrammet. Det har blitt en skikkelig suksess.

Totalt var det 50450 personer innom dørene i løpet av de fem dagene messen varte. Det er en økning på over 20 prosent fra 2009

Vi vil her gi all honnør til Bygg Reis Deg-general Halvard Gavelstad og hans mannskap - og til Bygg Reis Deg-styret ved leder Jan Halstensen for noen fantastiske dager på Lillestrøm.