Må ha komfyrvakt i nybygg og saneringsprosjekter

I nybygg og saneringsprosjekter må det installeres en komfyrvakt som varsler om overoppheting og som kobler ut strømmen til komfyren.

I henhold til forskriften NEK400:2010 om elektriske installasjoner må det i nybygg og saneringsprosjekter installeres en komfyrvakt som varsler om overoppheting og som kobler ut strømmen til komfyren.

Den finske pioneren innen komfyrsikkerhet, Safera Oy, og Nordens ledende produsent av kjøkkenventilatorer, Franke Futurum Ab, lanserer i fellesskap en smart løsning som oppfyller den nye forskriften, hvor Saferas komfyrvaktteknologi integreres i kjøkkenventilatorene produsert av Franke. Det nye produktet, Franke Safety System, vil bli presentert på Bygg Reis Deg -messen 19.-23.10.2011.

Den enkleste og stiligste måten å oppfylle den nye forskriften på

Saferas integrerte komfyrvakt er den enkleste og stiligste måten å oppfylle den nye forskriften om elektriske installasjoner på. Forskriften trådte i kraft i juli 2011. Når komfyrvakten integreres som en del av kjøkkenventilatoren, er det ikke behov for en separat komfyrvakt som monteres i veggen og ekstra installasjonsarbeid unngås.

Uavhengige SINTEF vurderer i sin test av komfyrvakter Safera komfyrvakt som den mest innovative komfyrvakten. Den er driftssikker og forstyrrer ikke matlagingen. I følge SINTEF er Safera den eneste komfyrvakten med sensorene plassert over komfyren, og dermed kan ulike faresituasjoner observeres pålitelig. Saferas komfyrvakter er allerede mye brukt i Norden og blant annet Stockholm by har satset på dem.

Safera komfyrvakt:
• Utløser alarm ved faresituasjoner knyttet til komfyren og kobler ut strømmen til komfyren.
• Slukker effektivt komfyrbranner, også fettbranner (ekstrautstyr)
• Utløser alarm ved vannlekkasje i kjøkkenet (ekstrautstyr)
• Styrer kjøkkenventilatoren automatisk (ekstrautstyr)
• Leveres ferdig montert i kjøkkenventilatorer og -hetter og ettermontert i krydderskap
• Kommer nå helt integrert med kjøkkenventilatorene i Franke 200-serien og som ferdigmontert ekstrautstyr i forskjellige veggmonterte og frittstående ventilatorer.

Safera er på Bygg Reis Deg på kjøkkenavdelingen i hall B, stand B04-17

På messen vil det også bli arrangert brannslukkingsdemonstrasjoner hver dag kl 13.00.