Treffer byggesugne på Bygg Reis Deg

Mange boligprodusenter har hatt en fin vekst i år og på Bygg Reis Deg møter boligprodusentene mange messedeltakere som er byggesugne. - Våre forhandlere har fått mange gode prosjekter å jobbe videre med etter messen, sier kjedesjef Mikal Stapnes i Hellvik Hus.

Han forteller at Hellvik Hus har hatt en fin vekst i år og ligger bedre an i forhold til fjoråret.

- Vi har med oss en veldig god ordrereserve mot 2012, sier kjedesjef Stapnes.

Den reserven blir nok ikke mindre etter Bygg Reis Deg. Husprodusenten har opplevd et godt trykk på standen og forhandlerne som er representert på standen har fått mange prosjekter å jobbe videre med etter messen.

Hellvik Hus har 23 forhandlere fra lengst sør i landet til Sør-Trøndelag i Nord.

- Vi ligger an til å selge over 500 enheter i år, forteller Stapnes. Husprodusenten selger flest boliger til kunde som har egen tomt, men er også inne i prosjektmarkedet. Det markedet har vært trått, men løsner i visse områder.

- For vår del har vi et bra trykk på Øvre Romerike og spesielt på Jessheim. De fleste boligene som igangsettes er i privat regi i forhold til tomter, vi opplever i liten grad kommunalt tilrettelagte tomter, sier kjedesjefen.

Som for de fleste husprodusenten er det de tradisjonelle boligene som selger best.

- De unge ønsker ofte tradisjonelle boliger, som er trendy innendørs. 50-pluss-generasjonen er ofte klar for å gå inn i de mer trendy rammene og velger boliger som er enkle å bo og som krever lite vedlikehold. De unge vil bo i boliger som ligner på de som de selv vokste opp i, opplyser han.

Han framhever Stavanger-området som et område hvor boligbyggerne ofte velger moderne og litt mer spenstig arkitektur.

Om et par uker starter Hellvik Hus arbeidet med ny boligkatalog for 2012.

- Boligene blir tilpasset nye krav og forskrifter og tradisjonelt tar vi med oss gode boliger som selger bra videre. Men det blir naturligvis også nye innslag i katalogen, sier han.

Nytt i huskatalogen blir at Hellvik Hus også tar passivhus inn i katalogen.

Kjedekoordinator Tom Ove Sørdal forteller at boligprodusenten ikke opplever noe voldsomt etterspørselstrykk etter passivhus.

- Vi har troen på aktivhuskonseptet i framtiden og vil se nærmere på denne boligtypen, hvor det er et fokus på at boligen bruker energi når det faktisk er noen hjemme., sier han. Hellvik Hus har blant annet vært med på et barnehageprosjekt i Stavanger hvor disse prinsippene ble brukt.

Hellvik Hus ser for seg å utvikle et prøveprosjekt etter aktivhuskonseptet.