Planlegger infrastruktur for IKEA Furuset

Asplan Viak har fått i oppdrag å utarbeide byggeplan for infrastruktur i forbindelse med byggingen av nytt varehus for Ikea på Furuset. Oppdragsgiver er Peab AS.

I forbindelse med etableringen av et nytt varehus har Asplan Viak laget en detalj- og reguleringsplan som viser ny utforming av Strømsveien med adkomst til det nye varehuset. Byggeplanen tar utgangspunkt i den tidligere utarbeidede detaljplan for parsellen Strømsveien-Tvetenveien-Nedre Kalbakkvei, med tilhørende planer for fagområdene vei, VA, konstruksjon og belysning.

Endringen av dagens Strømsveien innebærer i hovedsak en oppgradering av dagens adkomst til Ikea og forbedring av gangtrafikken over og langs Strømsveien, samt gi bedre flyt for kollektivtrafikken med nytt kollektivfelt. Tiltakene medfører etablering av gangkulvert, bruløsning for adkomst til nytt varehus, omlegging og etablering av nye hovedledninger for vann, spillvann og overvann med kummer og nytt tilrettelagt belysningsanlegg for veganlegget. For å få til en effektiv avvikling av trafikken er det også nødvendig å utbedre kapasiteten i to rundkjøringer i Nedre Kalbakkvei.

Oppdragsansvarlig hos Asplan Viak er Katrine Sætre.