Prosjekt 2011 samlet 300 prosjektledere

I overkant av 300 norske prosjektentusiaster deltok 19. og 20. oktober på Prosjekt 2011, som er årets viktigste arena for prosjektmedarbeidere og prosjektledere i den norske bygg- og anleggsnæringen.

Her møttes hele det prosjektfaglige miljøet i Norge for å ta temperaturen på utviklingen og de siste trendene.

Som Norges, Nordens og Europas ledende tilbyder av nettbaserte prosjektverktøy, er Projectplace tilstede som hovedsponsor for å bistå norske virksomheter med effektivt prosjektarbeid gjennom nettbaserte samhandlingsverktøy.

– I Projectplace er vi overbevist om at den sosiale samhandlingen mellom prosjektdeltakerne er selve limet som holder prosjektet sammen og som skaper konstruktiv fremdrift. Derfor er vårt nettbaserte prosjektsamhandlingsverktøy, Projectplace, spesielt utviklet for å bedre den sosiale interaksjonen og samhandlingen i hverdagen ved bruk av funksjoner vi kjenner fra velkjente sosiale verktøy og plattformer, også i mer private sammenhenger, deriblant relatert til deling av dokumenter og kommentarfunksjon. I tillegg satser vi målrettet på mobilitet, da det er en megatrend også innen prosjektarbeid og samhandling i dag. Vi ønsker og forventer å kunne ha tilgang til prosjektene våre – på farten – uberoende av hvor vi er, men det er også viktig for virksomhetene og selve fremdriften i prosjektene. Den norske bygg- og anleggsbransjen er både omfattende og i stor grad desentralisert, noe som gjør at behovet for gode verktøy som bringer dynamikk og effektivitet inn i prosjektene er stort. Derfor har vi i Projectplace utviklet en iPhone-app som gjør det mulig å følge opp prosjektet på farten uavhengig av tid og sted, sier Arild Falck, Norgessjef i Projectplace, og fortsetter;

– Vi er svært stolte over å være hovedsponsor på Prosjekt 2011 i år igjen, slik vi har vært også på de tidligere prosjektkonferansene arrangert av Norsk Senter for Prosjektledelse.

Temaet for årets konferanse var "Å lykkes med prosjekter". Å lykkes med et prosjekt er en utfordring alle som jobber prosjektbasert har fått kjenne på kroppen, derfor er det avgjørende for prosjektorienterte virksomheter å kunne dele erfaringer og kompetanse, slik at det moderne prosjektarbeidet som helhet kan utvikle seg i samme retning.

– Prosjekt 2011 er én av de viktigste arenaene for alle virksomheter som i noen grad jobber prosjektbasert, noe som er vanlig i utstrakt grad i norske virksomheter innen bygg- og anlegg. Med et felles samlingspunkt rundt prosjektarbeid og prosjektledelse, får vi en unik mulighet til å ta del i en sosial møteplass, inspirasjonskilde og faglig arena – noe som er svært verdifullt for oss som leverandør av prosjektsamhandlingsverktøy, for våre samarbeidspartere og ikke minst for våre kunder som jobber i en moderne prosjektbasert arbeidshverdag, sier Arild Falck.

Selveste gründeren av Projectplace, Mattias Hällström, kom til Prosjekt 2011 for å fortelle om hvordan han og selskapet, som en tidlig innovatør på 90-tallet, forutså hvordan prosjektarbeidet ville utvikle seg de kommende tiårene. Han presenterte de siste trendene og det han ser som morgendagens viktigste muligheter innen prosjektsamhandling, deriblant såkalt Social Project Management. Det dreier seg om hvordan de sosiale faktorene tilknyttet prosjektarbeid og prosjektledelse påvirker prosjektets fremdrift og resultat – både overordnet – men ikke minst i samhandlingen mellom hver enkelt prosjektdeltaker. I dag er det også et spørsmål om å skape motivasjon, glede og utløse energi innenfor prosjektets definerte rammer. I følge Projectplace-gründeren er dette noe av dette en av de nyeste og mest sentrale trendene innen moderne prosjektarbeid.