1.000 solgte leiligheter på Ensjø

Medio oktober passerte Ensjøbyen tusen solgte leiligheter i Norges største eiendomsprosjekt.

- Salget har gått jevnt og trutt, men tok av i september, og passerte tusen solgte i inngangen til oktober, sier leder Oddvar Svartdal i Foreningen Ensjøbyen, som er en sammenslutning av eiendomsaktørene i området.

Bydelen Ensjø er i forvandling fra bil- til boligby. Det er milliardinvesteringer i bolig- og næringsbygg i en felles satsning fra kommunen og utbyggerne.

Tusen solgte
Ved inngangen til året var det solgt drøyt 600 leiligheter i prosjektet. Det har gått jevnt gjennom året, med en liten naturlig dupp i sommer.

- Bare i september ble det solgt hele 104 leiligheter, sier Svartdal. Etter bystyrevedtak i 2004 skal Ensjø transformeres fra bil- til boligby innen 2025. Dette skal være Norges største eiendomsprosjekt, og de neste 10-15 årene skal det bygges hele 7.000 nye boliger i dette området.

Det er boliger for et par titalls milliarder, og det bygges også 100.000 m2-areal for nærings, offentlig og allmennyttige formål i sammenheng med boligene.

Bydel tar form
Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen gleder seg over hovedstadens nye bydel.

- Det er svært gledelig å se at den nye bydelen på Ensjø tar form og at boligkjøperne finner både boligene som bygges og området som helhet attraktivt, sier Folke Fredriksen.

Byråden legger til at Oslo kommune og de private grunneierne samarbeider tett i transformasjonen av bilbyen til boligbyen Ensjø.

- Dette er et samarbeid som startet etter et initiativ fra kommunen og som er et godt eksempel på hvordan kommunen kan spille en aktiv rolle i boligutbyggingen, sier Fredriksen.

Område i vekst
En viktig milepæl i prosjektet ble passert i sommer da en helt ny miljøgate ble åpnet. Miljøgaten har nye brede fortau og eget sykkelfelt i begge retninger.

- Åpningen av miljøgaten var et viktig ledd i utviklingen av området, sier Svartdal. En totaloppgradering av t-banestasjonen på Ensjø ligger også i pipelinjen i det korte bildet.