Byggma årets NOBBer

Prisen årets NOBBer ble delt ut på NOBB-konferansen på BRD torsdag. Utmerkelsen gikk til Byggma ASA.

Totalt var fem bedrifter nominert til årets pris; Akzo Nobel Coatings, Byggma, Ostnor Norge, Scanflex og Vartdal Plastindustri.

Grunnlaget for nomineringen er at bedriftene har et oppdatert NOBB med korrekte grunndata, samt bilder og dokumentasjon. Ved nomineringen har det vært lagt spesielt vekt på at kandidatene har tatt til seg nye krav rundt standardiseringsarbeidet, og har oppdatert NOBB i forhold til dette. Alle kandidatene har utført denne oppdateringen og ligger mellom 99 og 100 prosent dekning på disse kravene.

Om Byggma sier juryen at de gjennom alle år har vist stort engasjement og endringsvillighet ved oppdatering av NOBB vareregister:

”De har gode rutiner og god kontroll på at NOBB til enhver tid er oppdatert. Produktene kan også skilte med god dekning av alle relevante dokumentasjonstyper. Tildelingen av prisen er godt forankret i henhold til tilbakemeldinger fra de tre kjedene som er representert i Standardiseringsutvalget.”

Byggma har vært medlem av NOBB siden 16. juni 1993 og har brukt NOBB-kontrakt siden 15. juni 1998. De var for første gang med på NOBB-multimediaprosjektene i 1996. NOBB-kontaktperson har hele tiden vært Randi Thomassen.

På diplomet Byggma fikk utdelt står det:

”Årets prisvinner har vist stor forståelse for NOBBs revolusjonerende grunnidé: Etablering av et vareregister som kommuniserer på tvers av alle bransjens aktører. Firmaet har vist stort engasjement og evne til å oppdatere sitt vareregister i henhold til nye krav utarbeidet av Standardiseringsutvalget. Gjennom kontrollert og aktiv oppdatering av NOBB oppfyller alle Byggmas varer krav til ny informasjonsbredde. Juryen har også vektlagt at det i stor utstrekning er knyttet bilder og nødvendig dokumentasjon til varene.”

Prisen ble delt ut av Jon Karlsen,  adm. dir i Glava og styreformann i Norsk Byggtjeneste.