Rekord-etterspørsel etter sement

- Det er nå så betydelig etterspørsel etter sement for tiden at vi er nødt til å importere sement fra Sverige for å dekke behovet, sier markedsdirektør Tor Inge Overrein i Norcem til Byggeindustrien.

Vi har nå hatt flere uker med leveranser på 35 000 – 40 000 tonn sement, og det er maksimalt av det vi kan produsere og levere pr. uke, sier han. Alle produksjonslinjer går nå for fullt.

Vi har fått inn to større sementbåter som går i skytteltrafikk mellom sementfabrikkene i Brevik og Kjøpsvik til kunder langs hele kysten.

De største utfordringene så langt har vi hatt på Sør-Vestlandet, sier han.

Det er selvsagt hyggelig at det er så stor aktivitet i bygge-Norge – og sementleveransene er en god temperaturmåler . Men utfordringene er store – og vi balanserer på en knivsegg. Jeg ser derfor ikke bort fra at vi i enkelte områder kan være tom for sement i enkelte perioder. Men vi gjør så godt vi kan, sier markedsdirektøren.

Stor vekst i Cemex

Også Cemex merker en betydelig økning i salget av sement, sier Thomas Jahren til Byggeindustrien. Ja, vi kan vel kalle situasjonen ekstrem, sier han. Utfordringen nå er å styre logistikken slik at alle våre kunder får varene til avtalt tid. Det er spesielt stor etterspørsel i Oslo, Bergen og Stavanger. I løpet av det siste året har Cemex økt salget i Norge med nær 35 prosent.