Aasrud åpner for å rive høyblokken

Selv om det skulle bli konkludert med at høyblokken i regjeringskvartalet er i god nok stand til å bevares, åpner statsråd Rigmor Aasrud for å rive den utbombede bygningen.

Aasrud til London for å lære

Torsdag reiser fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) England for å lære av erfaringene etter terrorangrepene i London i 2005.

I Storbritannia er det innenriksdepartementet som har ansvaret for å etablere mottiltak mot terrorangrep og dagen starter med et møte med innenriksminister Damien Green. Hun vil også treffe sir Peter Ricketts som er nasjonal sikkerhetsrådgiver

– Viktige temaer under besøket vil være hvordan man vurderer samling og spredning av regjeringsbygninger, åpenhet og overordnede strategier. Datasikkerhet vil også stå sentralt, opplyser Fornyings- og administrasjonsdepartementet.

Fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud har ansvaret for oppryddingen og gjenoppbyggingen av regjeringskvartalet etter terrorangrepene 22. juli.

Oppryddingsarbeidet i regjeringskvartalet pågår fortsatt og er ikke ventet å være ferdig før i mai neste år. (©NTB)

 

Høyblokken huset både Statsministerens kontor og Justisdepartementet fram til bombeeksplosjonen 22. juli. Så sent som onsdag sa justisminister Knut Storberget (Ap) at han ikke er sikker på at han vil tilbake på jobb i høyblokken.

– Vi må åpne for at den kan rives, selv om rapportene tilsier at den er i god nok stand til å rehabiliteres, sier fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud (Ap) til Aftenposten.

Det er mange elementer som påvirker en beslutning om riving. Aasrud peker på at bygget er over 50 år gammelt og at det er farlig asbest «over alt.»

Opprydningsarbeidet skal være ferdig ved juletider. Samtidig kommer utenlandske eksperter med en vurdering av om Norge fortsatt skal ha et regjeringskvartal. Men selv om regjeringen skulle bestemme seg for å holde departementene samlet i ett kvartal, åpner Aasrud for å rive høyblokken.