Nytt isolasjonssystem fra Rockwool

I anledning Bygg Reis Deg 2011 på Norges Varemesse lanserer AS Rockwool sitt nye isolasjonssystem Aerorock i Norge.

Aerorock er et nyutviklet produkt som brukes til innvendig etterisolering.

– Aerorock er et raskt, lett og plassbesparende system som takket være sin tynne konstruksjon har det et bredt bruksområde. Systemet egner seg særdeles godt for energirenovering av eldre boliger, forteller produktspesialist Anders Petor Holm i Rockwool.

Rockwools nye Aerorock-isolasjonssystem består av gipsplater og det isolerende materialet Aeroull, som er en blanding av aerogel og Rockwools steinullsfibre. Aerogel er nanopartikeler av silisiumdioksid, blandet med vann og etanoler til en gele, som senere blir tørket ut igjen til et lett og porøst materiale, som samtidig er sterkt.

- Denne blandingen gir et slitesterkt og høyisolerende material som har en ekstremt lav lambdaverdi på kun 0,019 W/mK. Takket være den høye isolasjonsevnen er Aerorock nesten dobbelt så bra som tradisjonelle isoleringsprodukter, heter det i en pressemelding fra Rockwool.

Ved oppussing av eldre boliger er en av utfordringene å overholde dagens byggekrav, uten at det tar for mye plass. For å oppnå tilfredsstillende isolering må man ofte bruke tykkere isolasjonsmateriell enn hva som opprinnelig ble brukt, hvilket medfører uvelkomne arealtap i boligen.

– Tidligere var dette et problem som man helt enkelt måtte leve med. Takket være sin høye isolasjonsevne har Aerorock et ultraslank design, som er svært plassbesparende. Aerorock leveres i tykkelser på 30 og 50 mm, og kan dermed medføre arealgevinster istedenfor tap – uten at det er på bekostning av isolasjonsevnen, forteller Holm.

Aerorock-platene leveres i størrelsen 1200 x 600 mm og er skal være enkle å montere og etterbehandle. De kan enten skrus fast som en tradisjonell gipsplate eller limes med flislim på vegger av mur eller betong. Platene etterbehandles på samme måte som vanlige gipsplater.