Innovasjonspris til Moelven

Under åpningskonferansen på Bygg Reis Deg ble Byggenæringens Innovasjonspris delt ut for første gang. Prisen gikk til Moelven med den isolerte trestenderen Iso3.

Det er Bygg Reis Deg AS som har tatt initiativet til etableringen av Byggenæringens Innovasjonspris for å sette fokus på innovasjon og nytenkning som et middel for å effektivisere byggeprosessen, øke kvaliteten og styrke samhandlingen mellom aktørene i verdikjeden.

Prisen kan deles ut til en bedrift, organisasjon, etat eller person som har gjort en særlig innsats når det gjelder innovasjon knyttet til produkter, prosesser eller tjenester til nytte for samfunnet og byggenæringen.

Initiativet er godt mottatt i byggenæringen og Bygg Reis Deg fikk inn 40 forslag til kandidater.

Juryen som har vurdert de mange gode forlsagene er:

Adm. direktør Gunn Ovesen, Innovasjon Norge. Leder av juryen

Ekspedisjonssjef Inger Margrethe Lindgren, Kommunal- og regionaldepartementet

Adm. direktør Jan Halstensen, Saint-Gobain Byggevarer as. Styreleder i BNL og Bygg Reis Deg

Konsernsjef Espen Hoff, Byggmakker Norge AS. Styreleder i Virke Byggevarehandel

Flere kandidater var med i sluttrunden, men en enstemmig jury komer frem til Moelven som en klar vinner.

Fra juryens uttalelse heter det:

”Vinneren bygger opp under norsk byggeskikk og norske materialer. Innovasjonen er genial i sin enkelhet og har direkte bakgrunn i økte energikrav fastlagt gjennom plan- og bygningsloven og tilhørende forskrifter.

Produktet er gjennomtestet og meget godt dokumentert i Teknisk Godkjenning og Miljødeklarasjon fra Sintef Byggforsk og Brannteknisk vurdering fra Sintef NBL.

Ved bruk av produktet kan man bygge 5 cm tynnere vegg og det holder med 20 cm veggtykkelse for å tilfredsstille dagens energikrav. Det blir både enklere og billigere å bygge lavenergihus med passivhusstandard.

Det patenterte produktet har en integrert kuldebrobryter av isolasjonsskum som gir en veggløsning fri for kuldebroer. Det kan bygges en enklere og slankere yttervegg enn med tradisjonelle bindingsverk. Produktet er utviklet for framtidens krav og brukes i stadig flere passivhus. Blant referansene er Bellona-bygget, Miljøhuset GK og passivhuset “Løvset” fra Norgeshus.”