Tunnelskolen åpen for alle

Nå har du muligheten til å søke Tunnelskolens fjerde kull, og du trenger ikke jobbe i Statens vegvesen for å kunne delta.

- Vi ønsker søkere fra både egne rekker, rådgivere, entreprenører og Jernbaneverket, forteller Harald Buvik. Han tar over som prosjektleder for Tunnelskolen etter at Ruth Haug har gått over til LNS. Buvik har lang erfaring fra tunnelfaget selv, og har blant annet nylig ledet det fireårige FoU-programmet “Moderne vegtunneler” i Statens vegvesen.

 Helhetstenking

Tunnelskolen startet i 2009 for å bedre den tverrfaglige kompetansen som kreves innen feltet.

- Tunnelskolen handler ikke om sprengingsteknikk og bergsikring. Hensikten er å øke kunnskapsforståelsen mellom de ulike fagområdene innenfor tunnelteknologien og gi deltakerne bred innsikt i de ulike prosesser som må til for å oppnå et bedre produkt for brukerne, forteller Buvik.

- Helhetstenking, og hvordan drift og vedlikehold i større grad kan være en premiss i planleggings- og byggefasen er sentrale tema. Planprosessenes betydning for et godt produkt settes også i fokus, sier Buvik, og signaliserer at han ikke vil bringe omfattende endringer til Tunnelskolen. – Den største endringen blir at vi vil satse mer på pedagogikken, og fokuserer enda mer på tverrfaglig kommunikasjon og rolleforståelse, forsikrer den nye prosjektlederen.

 Hvem kan søke?

- Tunnelskolen er tilpasset både fagfolk og ledere som arbeider med tunnel. Deltagerne er selv en svært viktig ressurs i undervisningen. Derfor ønsker vi deltakere med arbeidsoppgaver innen planlegging, bygging, drift- og vedlikehold, og vi forventer at også ledere deltar i programmet, sier Buvik.

Kull nummer fire starter i januar 2012, og du kan søke frem til 1.november.