Betonmast Anlegg skifter navn til Implenia

Som en konsekvens av eierskiftet 22. juli 2011, endrer Betonmast Anlegg AS mandag navn til Implenia AS.

Som en del av Implenia-konsernet, vil selskapet dermed kunne tilby ny kompetanse og større kapasitet på komplekse infrastrukturprosjekter. Betonmast Anlegg har de senere år vært en av Norges raskest voksende aktører innen infrastruktur, og vekstmålene er understreket av blant annet oppkjøpene av tunnelspesialisten Mika og tunnelserviceselskapet Tunnelteknikk.

Implenia er den største entreprenørvirksomheten i Sveits med mer enn 6000 ansatte og en omsetning på rundt 15 milliarder kroner. Selskapet har mange års erfaring fra forskjellige disipliner, både nasjonalt og internasjonalt. Dette inkluderer infrastruktur og tunnelvirksomhet. Implenia er en ledende leverandør av tunnelkonstruksjoner, med et bredt spekter av løsninger, som for eksempel byggingen av servicetunneler under varierende og krevende forhold.

- Jeg er svært fornøyd med at Implenia nå er tilstede med sin egen identitet i dette viktige markedet. Sammen vil vi bruke våre kombinerte styrker og ferdigheter til å sikre bærekraftig vekst i det norske markedet, sier Anton Affentranger, konsernets administrerende direktør.

- Både kunder og medarbeidere vil dra fordel av at vi er en del av en internasjonal virksomhet som Implenia. Blant gevinstene er tilgang til økt kompetanse og ny teknologi, større kapasitet og sterkere leveringsdyktighet. Selv om Betonmast Anlegg skifter navn, er det viktig for selskapet å ta vare på den inkluderende bedriftskulturen fra Betonmast. Den gode arbeidsplassen skal styrkes og utvides til i fremtiden å omfavne enda flere, sier Petter A. Vistnes, administrerende direktør, Implenia i Norge (tidligere Betonmast Anlegg AS).

Som Implenia kan selskapet tilby mer komplekse tjenester, og utføre mindre og større prosjekter innenfor anlegg og infrastruktur, blant annet spesielle konstruksjoner, betongarbeider og fundamentering for vei, jernbane, tunnel og bro.

- Som Implenia er vi i betydelig bedre stand til å nå våre strategiske mål og framtidige ambisjoner, kommenterer Vistnes.