Ny storflyplass på Nord-Helgeland?

I en høringsuttalelse 14. oktober har Avinor anbefalt at Luftfartstilsynet behandler konsesjonssøknaden til Polarsirkelen lufthavnutvikling AS for bygging, drift og eierskap av en ny lufthavn på Nord-Helgeland.

Det skriver Avinor på sin internettside.

- Initiativet til Polarsirkelen lufthavn AS inngår i en større vurdering av en rekke lokale flyplassinitiativ i henhold til «Retningslinje 2 for Nasjonal transportplan 2014-2023». Dette er et samarbeid mellom samferdselsetatene og Avinor, og rapporten skal presenteres i løpet av februar 2012. Denne skal igjen legge grunnlaget for en stortingsmelding om Nasjonal transportplan, som skal fremmes for Stortinget våren 2013, opplyser direktør for regionale og lokale lufthavner, Margrethe Snekkerbakken.

Gir ros

Polarsirkelen lufthavnutvikling AS får i høringsbrevet ros for å ha gjennomført et utredningsarbeid som ifølge Avinor er tilfredsstillende utført. Samtidig presiserer Avinor at selskapet kun er en rådgiver i det pågående utredningsarbeidet – og ikke har påtatt seg noe ansvar for finansiering eller eierskap.

- Vi har gått inn som rådgivere i et prosjekt hvor det lokale engasjementet er stort. Derfor er det svært viktig at Avinor er tydelig på hvilken rolle vi spiller i dette arbeidet, sier Snekkerbakken.