MT Højgaard bygger Hurum Kommunesenter

Hurum Eiendomsselskap KF har valgt MT Højgaard til å bygge et nytt kommunsenter på Sætre i Hurum. Kommunesenteret får en miljøriktig profil og prosjekteres som et lavenergibygg.

Med nytt kommunesenter på Sætre i Hurum har MT Højgaard vunnet sin første oppgave siden selskapet etablerte eget kontor i Norge i sommer. MT Højgaard skal oppføre bygningen i totalentreprise, og tilbudet ble vunnet både på pris, kvalitet og på forståelse av oppgavens karakter.

─ Med vårt tilbud på Hurum Kommunesenter har vi bevist, at vi er konkurransedyktige på pris og oppgaveforståelse på det norske marked. Nå gleder vi oss til å komme i gang med prosjektet, så vi kan bevise at vi også er konkurransedyktige på kvalitet i utførelsen, sier Karen Cecilie Møller, daglig leder av MT Højgaard i Norge.

Riktig i forhold til strategi

For Karen Cecilie Møller er kommunesenteret den helt riktige oppgave i forhold MT Højgaards norske strategi, hvor offentlige kunder er en vesentlig målgruppe.

─ Innen for den offentlige byggenæring kan vi tilføre verdi ved blant annet å fokusere på miljøriktige løsninger, hvor valget av materialer krever et minimum av vedlikehold. Det fører til offentlige besparelser i det lange løp, samtidig med at de fremtidige brukere får et godt inneklima. Først og fremst sørger vi her og nå for å utføre et bygg i riktig kvalitet, slik at vi får en tilfreds kunde og et godt referanseprosjekt, sier hun.

Bygger opp lokalt nettverk

MT Højgaard har ansatt egne prosjektledere og står selv for styring og prosjektledelse, mens en rekke lokale underentreprenører blir inndratt til å utføre arbeidet.

─ De lokale entreprenører blir meget viktige samarbeidspartnere for oss, og vi er i full gang med å bygge opp et godt nettverk. Vi gleder oss over at vi nå kan tilby noen dem en konkret oppgave. Dette kan medvirke til at de også i fremtiden vil arbeide sammen med oss om å by på spennende byggeprosjekt, sier Karen Cecilie Møller.

Miljøriktig profil

Hurum Eiendomsselskap KF er byggherre på det nye kommunesenter. Bygningen blir på 2.900 kvadratmeter. Hurum Kommune legger vekt på at bygningen får en miljøriktig profil og oppfyller kommunens energi- og klimaplaner. Dette innebærer blant annet at huset prosjekteres som et lavenergibygg.

Oppstart av byggeprosjektet forventes i januar og skal i henhold til planene være avsluttet i desember neste år.