Ny salgsdirektør i Aventa

Arne Saugstad (46) er ansatt som ny salgsdirektør i solenergibedriften Aventa AS, som produserer og markedsfører innovative solfangere til varmeproduksjon.

Saugstad har økonomi- og lederutdanning fra USA og Frankrike, og har jobbet mange år med internasjonalt salg og forretningsutvikling innenfor ulike virksomheter – sist som direktør for forretningsutvikling i Blom ASA.

Med ansettelsen av Saugstad starter Aventa et målrettet arbeid med kommersialisering av selskapets teknologi, både i Norge og i de sterkt voksende internasjonale solvarmemarkedene, skriver Aventa i en pressemelding.

Saugstad gleder seg til å ta fatt på utfordringen som ligger i å skape fornøyde kunder og omsetning for Aventa.

- Det har vært et langsiktig mål å jobbe innen fornybar energi og tidspunktet føles nå veldig riktig sett i lys av de generelle makroindikatorene for fornybar energi og ikke minst det stadiet Aventa befinner seg på i forhold til kommersialisering av denne spennende og revolusjonerende teknologien som nå er moden for markedet. Dette blir en spennende reise som vil være krevende, meningsfylt og lærerik og jeg ser frem til å møte aktørene i markedet i tiden fremover, sier Arne Saugstad.

Aventa AS er et norsk solenergiselskap, etablert i 2005. Bedriften har, i samarbeid med hovedpartner Chevron Phillips Chemicals, utviklet og satt i produksjon en ny solfanger (AventaSolar) i avanserte polymermaterialer. I tillegg er bedriften leverandør av komplette reguleringssystemer for vannbårne varmeanlegg. Disse systemene sørger for regulering av innetemperaturen, måling av all energibruk og presentasjon av energidata.

OBOS er den største aksjonæren i selskapet.