AF gjennomfører Strøm Gundersen-kjøp

AF Gruppen har nå inngått endelige avtaler med eierne i Strøm Gundersen-konsernet om å overta aksjemajoriteten i selskapet. Transaksjonen priser selskapene i Strøm Gundersen til en samlet virksomhetsverdi på 997 millioner kroner.

8. juli 2011 offentliggjorde AF Gruppen inngåelse av intensjonsavtale vedrørende Strøm Gundersen Holding AS.

Avtalene innebærer at AF Gruppen blir eier av 100 prosent av aksjene i SG Gruppen Kongsvinger AS og indirekte av 84,5 prosent av aksjene i Strøm Gundersen Holding AS. Transaksjonen vil fremlegges for godkjenning i ekstraordinær generalforsamling i AF Gruppen og forventes gjennomført ca. 31. oktober 2011.

Strøm Gundersen-konsernet er en betydelig entreprenør innen bygg og anlegg. Virksomheten er lokalisert på Østlandet med hovedsete i Drammen. Konsernet har i alt ca. 300 ansatte fordelt på flere datterselskaper. De største operative selskapene i Strøm Gundersen konsernet er Strøm Gundersen AS, Haga & Berg Entreprenør AS, Thorendahl AS, Consolvo og Protector. Strøm Gundersen konsernet hadde i 2010 en omsetning på totalt NOK 941 millioner og har indikert at det forventer en omsetning i 2011 på ca. 1,2 milliarder kroner.

Transaksjonen priser selskapene i Strøm Gundersen konsernet til en samlet virksomhetsverdi på MNOK 997 på 100 % basis før korrigering av minoritetsinteresser. Endelig verdi vil bli justert for netto rentebærende gjeld og avvik fra normalisert arbeidskapital på transaksjonstidspunktet. Oppgjøret vil bestå av utstedelse av 4 019 800 aksjer i AF Gruppen til kurs 48,50 kr. Resterende kjøpesum gjøres opp kontant innenfor AF Gruppens eksisterende rammer.

– Selskapene i Strøm Gundersen Gruppen er solide bygg- og anleggsentreprenører som kan vise til gode prestasjoner over tid. Strøm Gundersen konsernet utfyller AF geografisk og tilbyr spesialkompetanse innen rehabilitering i bygg og anleggsmarkedet. Selskapene i Strøm Gundersen konsernet representerer en spennende plattform for videre utvikling, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.

Vålerveien 229 AS (som er eid av Tore Thorstensen, styreleder i AF Gruppen) eier 2 % av Strøm Gundersen Holding AS før transaksjonen, og vil etter transaksjonen ikke ha eierandeler i Strøm Gundersen konsernet. Vederlaget til Vålerveien 229 AS vil være 103.800 aksjer og for øvrig bestå av kontanter. Etter dette vil Tore Thorstensen og hans nærstående eie til sammen 483.646 aksjer i AF Gruppen.