Norconsult vant konkurransen om rv80

Norconsult AS har signert kontrakt med Statens vegvesen Region Nord om prosjektering av rv 80 Hunstadmoen-Thallekrysset.

RV 80 Hunstadmoen-Thallekrysset er et delprosjekt i Vegpakke Salten og er et av de største samferdselsprosjektene som er utlyst i region nord.

Prosjektet omfatter utarbeidelse av byggeplan, konkurransegrunnlag, arbeidstegninger og oppfølging i byggetiden for Rv 80 på strekningen Hunstadmoen-Thallekrysset. Strekningen på ca 4 km omfatter en 2-løps tunnel på ca 2750 m, et betydelig antall konstruksjoner og et omfattende veganlegg i dagen. Prosjektet medfører i tillegg betydelige endringer i eksisterende veg-, kryss- og trafikkløsninger.

Norconsult har solid kompetanse på gjennomføring av tverrfaglige samferdselsprosjekter. For RV 80 Hunstadmoen – Thallekrysset vil prosjektledelsen og prosjektteamet sitte på vårt tverrfaglige kontor i Bodø.

Prosjektleder for Norconsult vil være sivilingeniør Stig André Knudsen. Planleggingen starter i oktober 2011. Prosjektet er planlagt ferdigstilt 01.07.2017.

Prosjektet er viktig for SVV Region Nord og for Bodø kommune. Det er derfor spesielt gledelig at Norconsult Bodø som lokal tverrfaglig rådgiver har vunnet denne kontrakten. Dette betyr mye for Norconsults videre satsing på å bygge opp et større planleggingsmiljø innenfor samferdsel.